Kommunikationskursus gav fælles sprog

Hvordan kan man aktivt få styrket kommunikationen på arbejdspladsen? Et kursus i kommunikation og samarbejde gav 65 kommunale driftsmedarbejdere et fælles udgangspunkt for at italesætte ønsker og behov – og tage ejerskab over kommunikationen.

I marts 2020 gennemgik Vordingborg Kommune en omstrukturering, hvor afdelingerne Ejendomsadministration og Trafik, park og havne blev lagt sammen under en ny afdeling - Trafik og ejendomme.

 

Sammenlægningen af de to afdelinger betød, at vi havde brug for et fælles fokus på processer, kommunikation og samarbejde. Både i forhold til, hvordan vi kommunikerer med hinanden, men også hvilken art kommunikation, der skal være,” siger Anne Hylling Larsen, som er arbejdsmiljøkonsulent i kommunen.

 

Vordingborg Kommune kontaktede VUC Erhverv Sjælland & København med ønsket om et kursus, der kunne tage konkret afsæt i dagligdagen, og som havde potentiale til at skabe nye erkendelser. Det synes Anne Hylling Larsen, er lykkedes.

 

”Medarbejderne meldte tilbage, at de lærte at fokusere på det, de så som den egentlige udfordring. De er blevet styrket i at italesætte, hvilke ønsker de har til hinanden og til
ledelsen, og hvad de selv kan gøre for at styrke kommunikationen. Fx hvis man har ønsker om mere information; i så fald: om hvad og i hvilken form?" Anne Hylling Larsen fortsætter: "Tit er det relativt nemt at sætte ord på, hvad man ikke vil have, men det kan være sværere at sætte fokus på, hvad man gerne vil have. Kurset har her givet os et fælles sprog og en større bevidsthed om kommunikationen,” fortæller hun.

 

Kommunikation- og samarbejdskurset er indtil videre blevet gennemført for 65 medarbejdere i driften. Planen er, at administrationen i Trafik og ejendomme også skal på kurset, og at hele forløbet afsluttes med en fælles dag, hvor alle medarbejdere samt ledelse arbejder sammen.

Det var et kommunikationskursus med en rummelig vinkel, hvor der var plads til, at vi også er forskellige i vores kommunikation. Det har gjort en forskel i hverdagen, at vi har fået den der holdning om, at forskellighed er OK.
Ryan Bo Jensen, holdleder
Ryan Bo Jensen, holdleder
Ønsker du og din arbejdsplads også opkvalificering?
Vi kan finde en løsning, der passer netop jer og jeres arbejdsopgaver.