"Vi har fået en harmonisk virksomhed"

Uffe Becker og Lasse Rosenkilde arbejder som gartnere i Vordingborg Kommune. Til dagligt arbejder de meget alene, men de har noget helt særligt til fælles.


De har flere gange været på et skræddersyet virksomhedskursus, som VUC Storstrøm har tilrettelagt og afviklet i samarbejde med Vordingborg kommunes Afdeling for trafik, park og havne.


Det er fedt, at alle i virksomheden bliver opgraderet. Alle bliver løftet fagligt, og især det sociale har været godt,” svarer de samstemmende på spørgsmålet om, hvordan det har været at være på skolebænken en hel uge.


Helene Vinther Seidler er chef for afdelingen og har i tæt samarbejde med medarbejderne, tillidsrepræsentanten og VUC Storstrøms erhvervsafdeling skabt kurserne for alle 50 medarbejdere i afdelingen.


”Vi har fået en harmonisk virksomhed." siger Helene Vinther Seidler. Afdelingen er resultatet af en sammenlægning af to afdelinger, og "Kurserne har været afgørende for, at vi er smeltet hurtigere sammen.”


Kursusforløbet har omfattet emner som Samarbejde og kommunikation, IT, Samfundsfag og Kost og motion. I sidstnævnte blev der blev talt kalorier, lavet mad og dyrket fitness. ”Vi snakkede på kryds og tværs, mens vi lavede mad. Det var sjovt og givende, og nu ved vi, hvem alle er på arbejdspladsen, ” siger Lasse Rosenkilde.


Sammenhængskraften i afdelingen skabt gennem VUC-kurserne gør os mere fleksible og mere stærke til at løse de mange opgaver og udfordringer, som vi hele tiden møder, ” siger Helene Vinther Seidler.


Uffe Becker er meget tilfreds med kurserne, der har givet ham et løft i det daglige arbejde. ”Det hele går nemmere i dagligdagen, fordi vi kender hinanden. Hvis du har brug for hjælp, så ved du, hvem du skal spørge og løber du ind i en konflikt med en sur borger, så ved du også, hvordan du skal klare det.”


Alle medarbejdere i afdelingen kommer på kursus i løbet af fire uger, og det giver nogle udfordringer for planlægningen af den daglige drift. Men det kan godt betale sig, pointerer Helene Vinther Seidler.


”Det handler om at bringe folk sammen på arbejdspladsen. Her har kurserne fra VUC Storstrøm været en god mulighed, hvor det ikke kun er tant og fjas, der er fokus på. For mig som leder og kommunen som arbejdsgiver, har det været vigtigt at få løftet kompetencerne hos medarbejderne,” fortæller Helene Vinther Seidler.


Samarbejdet med VUC Storstrøm har været godt. De er lydhøre og gode til at rette til, når vi har nogle særlige ønsker til kurset, ” siger Helene Vinther Seidler.

Ønsker du og din arbejdsplads også opkvalificering?
Vi kan finde en løsning, der passer netop jer og jeres arbejdsopgaver.