Paramediciner tager HF Fjern for at læse medicin

I 20 år har Ian Holm været til stede der, hvor livet giver bagslag og behovet for hjælp er akut

Arbejdet som paramediciner er vokset på ham, og han føler sig klar til at lægge flere lag på. Efter HF-eksamen på HF Fjern kalder medicinstudiet.

 

Jeg faldt i snak med en medicinstuderende, som havde taget adgangsgivende HF-fag på fjernundervisning. I samme sekund jeg hørte om denne mulighed, vidste jeg, at det var det, jeg skulle. Der gik fem dage, så var jeg tilmeldt mine første HF-fag,” fortæller Ian Holm.

 

Ian havde ellers opgivet tanken om et universitetsstudie: ”Jeg manglede en adgangsgivende eksamen for at kunne læse videre, og en toårig HF på SU føltes ikke som en reel mulighed,” forklarer Ian, der er far til tre og har et fuldtidsjob som paramediciner.

 

Går ’all in’ på HF-eksamen på to år

Studievejlederen på VUC Storstrøm har guidet Ian i forhold til, hvilke fag der passede godt at tage samtidigt. I ugen efter den første telefonsamtale, var Ian allerede i gang med fagene engelsk, dansk og historie. Efterfølgende er der kommet flere fag til, og for tiden skriver han SSO og er i gang med den naturvidenskabelige fagpakke.


”I en overgang læste jeg fem fag på en gang. Det er måske ikke for alle, men det gode med fjernundervisning er netop, at man selv vælger om man vil læse et, to eller flere fag samtidig. Jeg er gået på med krum hals og har sagt til mig selv, det er to år af dit liv, så nu går du ’all in’ for at få de her fag i hus.”

 

Grib muligheden og pluk frugterne

Fjernundervisningen er baseret på selvstudier, så det er vigtigt at kunne motivere sig selv, og det hjælper at have et mål. For Ian er det medicinstudiet, der glimter forude.

 

”Det nye speciale Akutmedicin er ret interessant for en som mig. Ortopædkirurgi eller Anæstesi er også fagområder, som ambulancefolk typisk kan relatere til. Jeg synes, jeg har flere ressourcer, som jeg gerne vil give af til andre,” siger Ian Holm, som er glad for at have fundet en vej videre efter de 40 år: ”Der er muligheder i Danmark. Hvis du vil, så er det bare at plukke frugterne. Og det er altså heller ikke nogen ’downside’ ved at være blevet lidt ældre, når man starter på en HF. Den erfaring man har fået, er jo en kæmpe ressource.”